Skip to content

تلفن: 88485560-021

انواع اتصالات و لوازم جانبی

Joints

انواع اتصالات:

  • Oil Field Unions
  • Pup Joints
  • Flanges

با توجه به اینکه در صنایع حفاری نفت و گاز با فشار بالایی مواجه هستیم لذا برای اتصالات و لوله ها از لوازمی با استانداردهای مورد تایید صنایع نفت استفاده می‌گردد تا ضمن کاهش ریسک از بروز مشکلات در حین فعالیت جلوگیری گردد. آلیاژ ساخت قطعات و از موارد مهم در این بخش می باشد. تعدادی از پرکاربردترین این قطعات شامل موارد ذیل می باشد که بصورت اختصار بیان شده است:

  • انواع Hammer Union: این اتصالات به دو صورت رزوه ای و جوشی می باشند، که معمولا برای فشارهای بالای Psi 5000 و شرایطی که H2S محیط بیشتر از حالت استاندارد باشد اتصالات جوشی استفاده می‌گردد.
  • :Pup Joint نوع دیگری از اتصالات می باشند که جدا از دو بخش رزوه دار یا جوشی در دوسر دارای لوله‌های با طول و الگو متفاوت می‌باشند. این اتصالات گاهی مقاوم تا فشارهای بالای 100،000 Psi ساخته میشود که بر اساس نیاز مصرف کننده می‌باشد.
  • انواع Flange: فلنج‌ها جزو اتصالات بسیار مهم در صنایع حفاری نفت و گاز، پتروشیمی و پالایشگاهی بوده که جهت اتصال لوله ها،شیرآلات و دستگاه ها به یکدیگر می باشد. فلنج‌ها قطعه دیسکی شکل است که اغلب بصورت جفت، با استفاده از پیچ و مهره دو قطعه را به یکدیگر متصل می‌سازند، به آسانی باز شده و برای فشارهای پائین و بالا مناسب می‌باشند.

فلنج‌ها از جمله اتصالاتی هستند، که خطوط لوله انتقال (با هر نوع سیال) را به یکدیگر متصل کرده، همچنین شیرآلات را به لوله‌های جوش داده شده، مرتبط می‌سازند. فلنج‌ها اغلب از جنس پلی اتیلن، استیل، فولاد، آلیاژهای آهن یا چدن ساخته می‌شوند.بسته به نوع جنس متناسب با فشاری که تحمل می‌کنند به کلاس‌های مختلف تقسیم می‌گردند.

۱ – Blind Flange  یا فلنج کور:

یک صفحه گرد بسته که در پایان میسر لوله کشی و مسیرهای دارای فشار به کار می‌رود. این نوع فلنج و همچنین پیچ‌های آن عموماً فشار بیشتری نسبت به دیگر فلنج‌ها تحمل می‌کند که ماکزیمم این فشار در مرکز آن قرار دارد.

۲– Weld Neck Flange  یا فلنج گردن دار جوشی:

فلنج گردندار دارای یک گردن مخروطی است که شعاع این گردن در انتها با قطر لوله برابر و به آن جوش می‌شود. وجود این گردن باعث تقویت تحمل فلنج می‌گردد. این نوع فلنج برای تحمل فشارهای بالا و دماهای زیر صفر و همچنین بارهای نوسانی و ارتعاشی مناسب است.

۳– Slip on Flange  یا فلنج روکار:

این نوع فلنج در سرویسهای معمولی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نصب آن ساده است و مقاومت آن در برابر فشار داخلی دو سوم و در برابر بار خستگی یک سوم فلنج گردن دار است.

۴– Lap joint Flange  یا فلنج لبه دار:

همانند فلنج معمولی است که لایه پایینی وجود نداشته و انتهای آن پخ دارد و لوله در سر دیگر جوش لب به لب می‌شود. این فلنج با سیال تماس ندارد و مقاومت در برابر تنش آن تنها یک دهم فلنج گردندار است.

۵– Socket weld Flange  یا فلنج با جوش محفظه ایی:

همان‌طور که از اسم آن پیداست این فلنج محفظه‌ای دارد که لوله درون آن قرار می‌گیرد. اگر این فلنج از داخل هم جوشکاری شود، مقاومت در برابر خستگی آن یک و نیم برابر و مقاومت استاتیکی آن برابر فلنج Slip on می‌شود.

۶– Screw Flange  یا فلنج رزوه ایی:

درون این فلنج‌ها رزوه کار شده‌است و لوله می‌تواند درون آن پیچ شود. از مزایای این فلنج‌ها عدم احتیاج آن‌ها به جوشکاری است. البته در صورت لزوم و فشارهای بالا می‌توان از جوش نیز در آن‌ها استفاده کرد. کارایی این فلنج‌ها در فشارهای بالا است.

۷– Orifice Flange  یا اریفیس فلنج:

این فلنج در واقع همان فلنج گردندار و در برخی موارد روکار است که در راستای شعاع دارای سوراخ است. این سوراخ‌ها به منظور اندازه‌گیری جریان سیال مایع یا گاز استفاده می‌شود.